AlgemeenDistrictskampioen 2013 ZZ-dressuur pony's: Diva
Districtskampioen 2013 ZZ-dressuur pony's: Diva

Elk jaar worden 4 districtskampioenschappen gehouden, nl. een indoor en een outdoor kampioenschap dressuur/vaardigheid, een samengesteld kampioenschap en een indoormarathon.

In samenwerking met verenigingen uit het district organiseert Mendistrict Oost deze wedstrijden, waarbij ze probeert aan te haken op wedstrijden die jaarlijks door verenigingen georganiseerd worden.
Elk jaar wordt het Nederlands Kampioenschap samengesteld mennen in een ander district gehouden, dus 1x per 4 jaar in Mendistrict Oost.

Om te weten of een wedstrijd geschikt is om een Districtskampioenschap/Nederlands Kampioenschap te kunnen zijn heeft Mendistrict Oost voorwaarden op papier gezet waar een organisatie aan moet voldoen.
Wedstrijdaanvragen lopen ook altijd via het Mendistrict, dat bekijkt of de wedstrijd in de kalender past. Hierbij wordt gelet op spreiding qua soort wedstrijd en qua locatie. Pas na akkoord van Mendistrict Oost geeft KNHS er wel of geen fiat aan.

Mendistrict Oost stelt ook materialen ter beschikking aan verenigingen om wedstrijden te kunnen uitzetten. Zie hiervoor de pagina Materiaalwagen.


Het mailadres voor wedstrijdzaken is: