Veilig mennen met plezier

Bart de Heus foto: Arno de Heus
Bart de Heus foto: Arno de Heus

Steeds meer jonge mensen nemen de leidsels ter hand en gaan mennen. Jongeren presteren de laatste jaren uitstekend en nemen regelmatig plaats op het podium. Voor een selecte groep getalenteerde jonge menners heeft KNHS het Perspectieventeam in het leven geroepen, waar ze extra begeleiding en coaching krijgen.
De grote groep nog wat jongere menners is net zo enthousiast en voor hen worden speciale jeugdmendagen georganiseerd. Het opleiden (is wel een groot woord) bevorderen/stimuleren (?) van het jeugdmennen is n van de speerpunten van KNHS Mendistrict Oost. Commissieleden Ank Wickel en Cornelie de Geijter initieerden deze dag in 2014. Ook in 2015 gaan zij weer een jeugmendag organiseren . Onder deskundige begeleiding van erkende instructeurs leren jonge menners veilig en verantwoord ng beter mennen. Op deze dag krijgt de jeugd een dressuurles, een vaardigheidsles en oefenen ze een echte marathon hindernis. Met aanwijzingen van de instructeur zal dat steeds beter gaan.
Zorg zelf voor een paard of pony, een geschikte wagen en een groom. Uiteraard is helm verplicht.
Wil je kennismaken met het mennen? Kom dan naar onze jeugmendag. Vraag ook eens wat de mogelijkheden zijn bij je lokale menvereniging of neem een kijkje op www.knhs.nl/paard-en-kids.
Ook op www.jeugdmendagen.nl vind je meer informatie.Opmerking: alle deelnemers aan een jeugdrubriek moeten een bodyprotector of rugprotector dragen bij alle onderdelen.